zondag 31 mei 2015

Omhulling

De deken is klaar, elf van zijn mooiste overhemden sneed ik tot vierkantjes en maakte er voor haar een warme deken van. Zodat ze zich, als het missen soms te zwaar voelt, kan omhullen met warmte en herinneringen.
Het was een grote klus en ik heb er best lang over gedaan. Dat kon en mocht, er was geen haast. De overhemden hadden al zes jaar liggen wachten tot ze er aan toe was iemand te vinden die er een deken van wilde maken ... Een bijzondere opdracht!

Nu is mijn werktafel "leeg" en is er weer ruimte voor nieuwe dingen.
De spijkerbroekenstofstapel lonkt en roept: maak tassen van ons! Die uitdaging neem ik graag aan!

dinsdag 26 mei 2015

Poezengeluk

Onze zomerkoningin tussen de zomerkoninkjes! O wat lag ze daar heerlijk en nee ze snapte écht niet waarom dat niet mocht ...

De eerste aardbei is inmiddels geoogst! De tweede en derde zijn door Meneer Merel opgegeten. Meneer Merel heeft hier een geweldig leven; naast biologische broodkruimels eet hij nu ook overheerlijke zoete aardbeien en over een paar maanden sappige druiven naar keuze te plukken aan drie kanten rond het huis. Onze tuin is niet zo groot maar zit vol dieren en wordt door een aantal vaste bezoekers iedere dag aangevlogen en aangetrippeld. Ik kan daar enorm van genieten!

maandag 25 mei 2015

Buiten koken!

Vandaag kookten we buiten, op onze nieuwe "Janske" die we kochten bij Anderson Woodburners.

Met een smile van oor tot oor hebben we er een rijst-groentemix op gekookt in de gietijzeren pan die ik afgelopen zomer vond bij de Kringloop.
Na afloop ging onze oranje fluitketel op de kachel voor een heerlijk potje thee (zie foto met meneer Pardoes).
Ja, hier word ik héél erg blij van!