vrijdag 14 februari 2014

Verjaardagskadootje

De zoon van mijn lieve vriendin wordt 14. Wat geef je dan als kadootje? Zijn moeder kan een zelfgemaakt presentje wel waarderen, ik gok het erop dat hij dat ook doet. Daarom maken Meneer Pardoes en ik een gepersonaliseerd kadootje, zoals dat zo mooi heet. Iets met je naam erop is altijd leuk, zelfs voor grote stoere pubers!

De koordjes zijn in de kleuren van zijn geboorteland Ethiopiƫ, hopelijk is hij er blij mee!

donderdag 13 februari 2014

Warm materiaal gezocht

Mijn handen werken hard deze dagen, de creativiteit stroomt en wat ik maak wordt o.a. hier goed ontvangen! De dekenstof is letterlijk en figuurlijk verwarmend (en stoffig, maar dat kan me niks schelen!).

Mijn hoofd loopt over van de ideeƫn en ik weet niet waarmee ik zal beginnen. Na het maken van de wereldbal (klikkerdeklik) zijn nu de slingers van dekenstof aan de beurt. Ik zou best nog materiaal kunnen gebruiken en daarom ben ik zo vrij een oproep te doen:
Wie heeft er wollen dekens of restjes van dekens waar ie niks mee doet? Ik zou heel graag nog wat leuke, frisse, bijzondere, bonte, gestipte en gestreepte exemplaren aan mijn verzameling toevoegen. Hoeft niet voor nop en het mag ook dralon (soort nepwol) zijn. Vlekjes en gaatjes geen bezwaar en stukjes van 10 x 10 cm zijn al welkom!

vrijdag 7 februari 2014

Warmte - vervolg
Zoals beloofd show ik jullie mijn maaksels: opbergers voor potloden of te gebruiken als vaas of plantenpot.
Gemaakt van wollen dekens, houten knopen en wollen draad.
Er zit een blik aan de binnenkant. Dat blik kan er ook uit zodat het kan worden afgewassen.
In de shop!

dinsdag 4 februari 2014

Warmte

De hele dag (en ook de afgelopen nacht) zijn mijn gedachten bij mijn HAVO-vriendin Mips die vandaag afscheid van haar vader neemt. Mips en ik kennen elkaar al meer dan 30 jaar en hoewel we inmiddels 200 kilometer van elkaar wonen, ervaar ik de afgelopen dagen opnieuw dat afstand er helemaal niet toe doet in moeilijke tijden. We hebben contact via Facebook, ik, die helemaal niet zo houdt van sociale media, zit nu 's avonds laat nog berichtjes te typen ... zo fijn dat dat kan!

Vandaag is het zonnig en dat brengt warmte. Warmte voor Mips en haar familie om deze dagen in geborgenheid door te brengen, warmte op mijn handen en hoofd als ik op de fiets zit, warmte in mijn hart voor alles waar ik dankbaar voor ben en warmte in mijn werkkamer omdat ik een nieuw projectje ben gestart om van wollen dekens allerlei leuks te maken. Hoe het worden gaat? Even geduld nog, ik zal het binnenkort laten zien.

De vingerloze handschoenen die je op de foto ziet, zijn de mouwen van een 100% wollen trui. Dat is heel eenvoudig te maken! Was een wollen trui op 90 graden in de wasmachine, je krijgt dan prachtig dik vilt (daarna wel even je wasmachine ontpluizen!). Laat de trui heel goed drogen. Knip de mouwen af (even meten welke lengte je fijn vindt) en maak vlak onder het boord een knipje voor je duim. Klaar! En lekker warm dat ze zijn!