vrijdag 26 april 2013

De werkbij

Nog even een dag heel hard werken om alle bijenmaaksels op tijd klaar te krijgen!Deze potloodstandaards zijn gemaakt door Meneer Pardoes, mooi he! Morgen ook te koop op de Zutphense Bijendag (niet Meneer Pardoes natuurlijk maar de potloodstandaards!).

In mijn webwinkel staan nog veel meer potloodstandaards. Er kunnen van die dikke potloden in van Lyra, Stockmar en ook andere dikke potloden passen natuurlijk prima!

donderdag 25 april 2013

Zingend (en zoemend) op de fiets!

Als alles samenkomt en ik het gevoel heb dat het lukt, zit ik zingend op de fiets zoals vanmiddag!

Ik tekende bijtjes, scande ze in, bewerkte ze een ietsiepietsie en kijk eens: een opstrijkbaar t-shirt transfer! Zelluf gemaakt!

Ik ga gauw weer verder voor de bijendag van a.s. zaterdag, ik heb nog veel leuks te doen!

vrijdag 19 april 2013

Nog meer bijenspullen!

Nog een week en dan is het zover: Zutphen Bijendag!
Ik ben lekker op dreef en maakte weer een tasje voor in mijn kraampje daar. Ook ben ik van katoenen gordijnen tasjes aan het naaien die kinderen kunnen beschilderen die dag. Of het allemaal op tijd klaar is ... ik hoop het! Soms heb ik gewoon teveel idee├źn en veel te weinig tijd! Of laat ik me te veel afleiden door andere leuke dingen? Zo heb ik afgesproken een goudvis uit de vijver van een kennis te vissen, zij gaat verhuizen en de nieuwe bewoner wil geen vijver. Onze goudvis is alleen sinds de koude winter dus er kan wel een vriendje of vriendinnetje bij ("Kunnen ze gezellig paren", zegt Zoon). Ik heb al een half uur zonder resultaat bij de vijver gezeten en geschept maar de vis laat zich niet vangen. Aan zulke dingen besteed ik mijn tijd dus, en met veel plezier! Ondertussen wordt er ook nog van alles gezaaid voor onze eetbare tuin. En raad eens wat, de reuzepompoen kwam als eerste met z'n kopje boven de grond vanmorgen. Als dat niet reuze is!
Zo van de hak op de tak als deze blogpost, zijn ook mijn dagen. Kan me niks schelen, ik geniet ervan!
Vandaag hoorden we trouwens dat Koningskind geslaagd is voor zijn Horeca-examen Sociale Hygiene. Dus straks is er taart! We zijn hartstikke trots op hem!
Fijn zonnig weekend gewenst!

dinsdag 16 april 2013

Slofferdeslof

Op school moet Zoon in de klas schoenen uit en sloffen aan. Geen punt, zou je zeggen. Maar dat is bij Zoon makkelijker gezegd dan gedaan. Zoon houdt van netjes; hij strikt zijn veters met zorg en als het aan de ene kant niet net zo zit als aan de andere kant, begint hij rustig opnieuw. Vijf minuten de tijd nemen om je veters te strikken is voor Zoon heel acceptabel! Daar wordt bij het ochtendritueel thuis uiteraard rekening mee gehouden (nou ja, ik zucht er wel eens een beetje van, al helpt dat natuurlijk niks ...).
Maar als er van de 15 minuten buiten spelen op school steeds 5 af gaan voor het veters strikken, is het tijd voor actie! Want tien minuutjes springen en rennen is veel te kort als je de rest van de dag voornamelijk stil zit! In overleg met juf besloten we oversloffen te kopen. Ik gluurde bij een oversloffenwebwinkel naar de verschillende modellen en maakte daarna mijn eigen versie. Een leren zool (ruwe kant op de vloer!) en een stuk alcatara stof voor de rest. Een tunneltje, een elastiekje en twee uurtjes verder waren ze klaar. Ruim twee tientjes bespaard en een hoop geleerd! Dit is de eerste versie, de tweede (meteen maar wat groter want o wat groeien die voeten hard!) heeft een hogere rand. Wat zal Zoon een tijd overhouden!

donderdag 11 april 2013

Sur le Pont en natuurlijk een dansje!

Vandaag verhuisden 33 rokjes en drie tassen van mijn kast op zolder naar een echte winkel: Sur le Pont aan de Spittaalstraat in Zutphen (de foto is van gisteravond toen de rokjes aan een bezemsteel in mijn werkkamer hingen).
Sur le Pont verkoopt tweedehands kleding en handgemaakte artikelen van (voornamelijk) Zutphenaren en Zutphenezen. Ik vind het ontzettend leuk dat mijn spullen daar nu voor een groot publiek te zien, te passen en te koop zijn.
Als je eens in de buurt bent: ga er op je gemak kijken! In de Spittaalstraat zit ook Segundo die tweedehands kleding verkoopt en in de Laarstraat vind je sinds kort Sol Luna, ook met tweedehands kleding. En uiteraard hebben wij De Hand en 2Switch, de twee kringloopwinkels van Zutphen.

Wat zijn wij toch een bofferds hier in Zutphen met zoveel tweedehands kledingaanbod! Dat is wel een dansje waard (op de brug!).

zondag 7 april 2013

Lente in het Grote Dierenbos!

Joepie, het lijkt erop dat het eindelijk lente gaat worden! In het Grote Dierenbos hier op mijn seizoenstafel zijn de dieren al druk bezig met nestjes bouwen, onder andere in de prunustakken van de onlangs fors gesnoeide prunus. Maar ... uh ... zie ik dat goed? Zijn er twee konijnen in het vogelhuisje getrokken? Ik ga gauw eens kijken waar de vogeltjes dan zijn gebleven ...

Fijne zonnige zondag allemaal!


En dan nog even een hele leuke aanbieding:
Nu het lente wordt en tijd voor rokjes, geef ik op de hele collectie kinderrokjes in mijn webshop de komende week (t/m zondag 14 april 2013) 25% korting!
Ga gauw kijken in mijn winkeltje! De korting wordt doorberekend in de orderbevestiging die je van mij krijgt.

woensdag 3 april 2013

De tas en de draak

Er was eens een hele mooie nieuwe tas die zielig en alleen bij de kringloop aan een haakje hing. Omdat er een logo van een zorgverzekeraar op de tas stond, wilde niemand de tas meenemen. Tot op een dag Mevrouw Pardoes in de winkel kwam en de tas kocht. Voor Eenen Rijksdaalder!
De tas belandde in de stoffige overvolle werkkamer van Mevrouw Pardoes en zuchtte wat af. Want wanneer zou er iets moois van hem worden gemaakt? Vond Mevrouw Pardoes hem wel de moeite waard om op te leuken? Hij twijfelde en twijfelde en zuchtte opnieuw.

Tot op een dag Zoon juichend thuis kwam en riep dat hij was uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van zijn vriend. En dat vriend "iets met blije draken" wilde als kadootje. En of Mevrouw Pardoes iets kon verzinnen. Iets met groen en fluoriserend en draak en stoer.
En of Mevrouw Pardoes dat kon! Ze pakte de tas (die zich blij zuchtend van zijn mooiste kant liet zien, stel je voor dat ze alsnog een andere tas zou kiezen!), zocht samen met Zoon een plaatje van een blije draak uit op internet, rommelde wat tussen haar garen, lapjes en tentzeil en naaide iets moois van de tas.
Zoon nam de tas ingepakt mee naar het feestje, de jarige sprong een gat in de lucht bij het zien van al dat moois en ze leefden nog lang en gelukkig!

[Uh, die laatste zin is verzonnen, dat is hoe de tas hoopt dat het afloopt, Zoon is nu op het feest ...]