woensdag 3 april 2013

De tas en de draak

Er was eens een hele mooie nieuwe tas die zielig en alleen bij de kringloop aan een haakje hing. Omdat er een logo van een zorgverzekeraar op de tas stond, wilde niemand de tas meenemen. Tot op een dag Mevrouw Pardoes in de winkel kwam en de tas kocht. Voor Eenen Rijksdaalder!
De tas belandde in de stoffige overvolle werkkamer van Mevrouw Pardoes en zuchtte wat af. Want wanneer zou er iets moois van hem worden gemaakt? Vond Mevrouw Pardoes hem wel de moeite waard om op te leuken? Hij twijfelde en twijfelde en zuchtte opnieuw.

Tot op een dag Zoon juichend thuis kwam en riep dat hij was uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van zijn vriend. En dat vriend "iets met blije draken" wilde als kadootje. En of Mevrouw Pardoes iets kon verzinnen. Iets met groen en fluoriserend en draak en stoer.
En of Mevrouw Pardoes dat kon! Ze pakte de tas (die zich blij zuchtend van zijn mooiste kant liet zien, stel je voor dat ze alsnog een andere tas zou kiezen!), zocht samen met Zoon een plaatje van een blije draak uit op internet, rommelde wat tussen haar garen, lapjes en tentzeil en naaide iets moois van de tas.
Zoon nam de tas ingepakt mee naar het feestje, de jarige sprong een gat in de lucht bij het zien van al dat moois en ze leefden nog lang en gelukkig!

[Uh, die laatste zin is verzonnen, dat is hoe de tas hoopt dat het afloopt, Zoon is nu op het feest ...]

4 opmerkingen:

 1. :-) Heerlijk toch... hoe je, door de dingen door andere ogen te bekijken, iets een heel nieuw leven kunt schenken! Ik vind de tas prachtig zo!
  Dat fluo en dat donkerblauw gaan gewoon perfect samen!

  Karolien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige creatieve actie! Jarige blij, zoon blij, mevrouw Pardoes blij, kringloopwinkel blij, tas blij, milieu blij want niets weggegooid!... win, win, win, win, win, win!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, win win win en een heel blij vriendje weet ik inmiddels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gedaan zeg, ik weet wel zeker dat de jarige er heel blij mee zal zijn.

  Eind vorig jaar hebben we "geswapt", ik een paar mooie paddenstoelpunaises van jou, jij een lap stof van mij. Inmiddels heb ik zelf ook een blog, misschien vind je het leuk om een keertje te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen