vrijdag 5 oktober 2012

Blije bijen

In Zutphen is er Zutphen Bijenstad waar enthousiaste lieve mensen werken aan een heus bijenlint; een aaneensluitende groenstrook om te zorgen dat de bijen in de stad blijven omdat er genoeg lekkers te vinden valt. Ook bemiddelen ze bij het aanleggen van bij-vriendelijke tuinen en geven ze informatie over bijen aan wie het maar horen wil.
Opperbijenkenner en enthousiaste mede-oprichtster van Zutphen Bijenstad P. vroeg of ik na wilde denken over wat "bijendingetjes" die ze konden verkopen als ze eens met een kraampje op een markt zouden staan. Dus brandde ik de-avond-voor-de-honingmarkt  in een paar uurtjes twintig bijtjes op een schijfje hout en maakte daar kettingen van, pakte het mooi in en bracht het de volgende ochtend naar de kraam. Iedereen blij (vooral de bij!) en ze zijn nog te koop! Mail maar even als je er eentje wilt, ze kosten 3,50 waarvan 30% bestemd is voor Zutphen Bijenstad en de rest is voor mij (om honing van te kopen, mmmmm!).
Er vliegen nu al dagen allerlei bijenknutselplannen door mijn hoofd. Ik heb beloofd elke maand een paar leuke dingen te maken die kunnen worden verkocht op markten of in het Zutphen Bijenstad Hoofdkwartier. Dus: wordt vervolgd!

donderdag 4 oktober 2012

Op een grote paddestoel ... wie swapt er mee?

Van deze creatieve duizendpoot kreeg ik calendulazaadjes per post en stuurde haar een tashanger met daarom een huisje als bedankje terug. Zo leuk, dat ruilen via de echte post!
Omdat de herfst nu echt in 't land is en je hier en daar al paddestoelen ziet, bied ik ook iets te ruil aan: een zakje met daarin drie hele grote punaises met daarop een paddestoel.
Zin om mee te doen? Mail me je adres en ik stuur je een setje toe. Wat je me wilt terugsturen, mag je helemaal zelf weten. Ik heb vijf zakjes om weg te geven!

woensdag 3 oktober 2012

Een paard voor Isa

Mijn ik-ben-nu-zes-jaar-en-ik-weet-alles-over-paarden-en-dat-wil-jij-vast-wel-horen-buurmeisje werd zes jaar. Wat kon ik anders maken dan een paardekussen ...
Ik geloof dat haar ik-ben-vier-en-ik-heb-beslist-een eigen-idee-over-alles-zal-ik-dat-eens-vertellen-zus ook wel zo'n kussen had gewild. Nog even geduld N., over een half jaar ben jij weer jarig!